ØL og snack

Bananer i Pyjamas er en overgæret øl af typen Weizenbock fra Borrenbryg.
Perlende og ufiltreret øl med farve som mørk gyldent rav. Med tæt cremefarvet skum, der har lang holdbarhed og giver fine blonder på glasset. Kraftig, men velafbalanceret duft af frugt og banan. Frisk aromatisk og frugtagtig smag, lidt fed med let syrlig afrunding, som passer perfekt som ledsager til desserter og forretter, og hvorfor ikke prøve den med et af sommerens aller skønneste bær - jordbærret.


Engelsk ordinary bitter er en fortrinlig ledsager til stenbiderrogn på et stykke ristet brød, eller en blinis, det er nemt, og med toppe af purløg, en klat cremefraiche og hakkede rødløg – så bliver det fuldendt.

Engelsk ordinary bitter er en overgæret øltype, med et lyst og rent smagsbillede med en lille note af caramel – herefter en moderat smag af humle. Retten vil kunne serveres som en perfekt velkomst på terrassen.”

  • Weizenbock med jordbær og mascarponecreme

    INDGREDIENSER
    Mascarponecreme
    0,5 liter yoghurt naturel
    125 gr. mascarpone (italiensk ost)
    1 1/4 piskefløde
    2 æggeblommer
    50 spsk. sukker
    kornene fra 1 stang vanilje
    citronsaft

    Fremgangsmåde
    Lad yoghurten dryppe af i et klæde natten over. Stød sukkeret med vaniljekornet. Pisk æggeblommerne hvide og luftige under gradvis tilsætning af sukkeret. Pisk fløden halvstiv. Rør 125 g drænet yoghurt og mascarponen i æggeblommerne. Smag til med citronsaft. Vend forsigtigt fløden i. Hæld cremen i en skål og stil køligt til serveringen.

    God fornøjelse.

  • Fingerrogn er en nem og lækker ølsnack

    INDGREDIENSER
    Blinis
    2 dl mælk
    10 g gær
    60 g hvedemel
    60 g boghvedemel
    1 æg
    1/2 tsk. salt
    2 spsk. fløde
    smør til bagning

    Tilbehør
    50 g stenbiderrogn
    150 g cremefraiche
    1 rødløg

    Gæren røres ud i lidt af den lune mælk. Begge melsorter, æggeblomme, salt og resten af mælken tilsættes og piskes sammen til en jævn blanding. Hæv dejen et par timer. Æggehviden piskes stiv. Fløden blandes i dejen, den stiftpiskede æggehvide vendes forsigtigt i, og blinierne bages på begge sider i smør på blinispande. Anrettes med cremefraiche, der er pisket op, så den kan formes som æg, rogn og hakket rødløg.