Ølbraiseret kød

Hvad betyder Ølbraiseret egentlig?

At braisere betyder at man bruner kød og tilsætter en god mængde ØL(efter behov), bouillon eller anden væske. Man braiserer typisk i en stegegryde med låg i flere timer. Tilberedningen gør kødet saftigere og efterlader en koncentreret sky, som kan indgå i en sauce

  • Ølbraiseret kylling med svampe

    INGREDIENSER
    1 stk. hel kylling
    500 g champignon
    80 g smør
    75 cl øl
    2 stk. løg
    3 dl vand
    0,2 dl enebærsnaps
    1 bdt. kruspersille til pynt
    TILBEREDNING
    1 Skær kyllingen ud i stykker, drys med lidt mel, og brun dem i en gryde.
    2 Tilsæt de hakkede løg, og flamber herefter med enebærsnapsen.
    3 Tilsæt øl, og kog kyllingen i cirka 1 time ved svag varme, indtil den er mør.
    4 Smag til med salt og peber.
    5 Smelt lidt smør på panden, og steg svampene kort.
    6 Vend dem i gryden med kylling.
    7 Hak den skyllede kruspersille, og pynt retten.
    8 Server med ris og eventuelt en let salat.

    Velbekommen

  • Svinekæber pocheret i juleøl

    INGREDIENSER
    1 kg svinekæber
    250 g oksemarv
    50 g røget svinefedt
    20 g frisk timian
    2 l hønsefond
    4 stk. laurbærblade
    2 stk. juleøl
    salt & peber
    RØDBEDEVINAIGRETTE
    8 stk. ansjoser
    3 stk. rødbeder
    2 stk. skalotteløg
    50 g kapers
    2 spsk. dijonsennep
    0,5 dl sherry vineddike
    2 dl olivenolie
    salt
    peber
    TILBEREDNING
    1 Brun svinekæberne på panden med røget svinefedt, og kog dem derefter i fond, krydderurter og øl i cirka 3 timer.
    2 Kog rødbeder og hak dem.
    3 Rør alle ingredienser til vinaigrette sammen til passende konsistens, og smag til med salt og peber.
    4 Tag svinekæberne op til let afkøling, og kog nu den kraftige svinefond ind til en mere koncentreret konsistens, så den bliver til en glace.
    5 Hak oksemarven groft, pluk svinekæberne, og krydr med salt og peber.
    6 Vend i svinekæber og marv i den indkogte svineglace til en klæbende konsistens, som støbes i en form af passende størrelse.
    7 Køl svinekæberne af, og servér med rødbedevinaigrette.

    Velbekommen

  • Ølbraiseret svineskank med sprød svær og sellerimos

    INGREDIENSER
    1 svineskank med svær
    1 øl
    3 kviste rosmarin
    2 store løg i tern
    2 gulerødder i 2 cm tykke skiver
    2 persillerødder i 2 cm tykke skiver
    kruspersille til pynt
    1 appelsin
    salt og peber

    Sellerimos
    1 selleri, skrællet og skåret i kvarte
    1 kg kartofler
    100 g smør

    Velbekommen