Øl sammen med forretter

Der er mange fordele ved at bruge øl i gryden.

- For det første er øl i maden en måde at ære vores madkultur på. For det andet så har øl den store fordel, at den ikke indeholder garvesyre, hvilket gør, at man kan bruge den til mange flere ting.

- Øl giver også maden en større kompleksitet og fylde, end vin gør det. Øl er ofte billigere at putte i maden, det kan bare en masse ting. Det er et helt andet smags univers, mere sødmefyldt med lavere alkoholindhold. 

Det er kommet for at blive.

  • Dampede blåmuslinger med øl

    INGREDIENSER
    2 kg blåsmuslinger
    2 fed hvidløg
    3 skalotteløg
    1 dl cider
    1 porre (det hvide)
    ½ bdt timian
    4 dl piskefløde
    ½ fl hvede øl
    ½ bdt persille Smør

    Sådan gør du

    Rens muslingerne i koldt vand, og tjek for liv
    Er muslingerne åbne, bankes der let mod bordpladen.
    Hvis de lukker sig, er de levende, men forbliver de åbne, er de døde og skal så kasseres.
    -Pil løg og hvidløg, rens porren.
    -Snit grønsagerne fint og kom dem i en gryde med lidt smør.
    -Sauter let sammen med timian, uden at grønsagerne tager farve. ---Tilsæt muslingerne og rør godt rundt.
    -Tilsæt øl, læg låg på gryden og lad muslingerne dampe 7 minutter, til de har åbnet sig.
    Dem, der ikke åbner sig, kasseres.
    -Sigt muslingebouillonen fra og kog den op med fløde (koger ca. 4 minutter).
    -Stil muslingerne til side i gryden med låg over.
    -Hak persillen groft, tilsæt til bouillonen og smag til med salt, peber og evt. lidt frisk øl.
    -Hæld bouillonen over muslingerne og server dem med godt brød.

  • Tigerrejecocktail med mandler

    INGREDIENSER
    100 g hele mandler
    1 lille spidskål
    2 spsk. olivenolie
    Saft fra 1 citron
    2 kviste estragon
    16 tigerrejer (frosne)
    Salt og peber
    Olie til stegning

    Sådan gør du.

    Rist mandlerne i ovnen i ca. 10 minutter ved 170º. Afkøl dem.
    Vask spidskålen, og snit den så fint som muligt, ca. 1-2 mm.

    Marinade:
    Bland olivenolie, citronsaft og hakket estragon, og mariner spidskålen i blandingen.
    Tø tigerrejerne op, pil dem, og rist dem i olie på panden. Krydr med salt og peber, og afkøl dem. Hak mandlerne.
    Vend spidskål og rejer sammen, og drys mandlerne over.

    En God Weissbier falder godt til her

    Velbekommen