Mad lavet på ØL, en sand oplevelse

Her vil der løbende blive lagt enkelte, men rigtig gode retter op, som passer super til div Øl stilarter


 Mange er gode til at smage deres mad til, så balancen mellem det salte, sure og søde er i orden, men vi glemmer bitterheden, og det kan øl bidrage med.

-En god tommelfingerregel, når man skal vælge hvilket øl der skal i maden:

- Jo kraftigere mad og kødstykker, jo mørkere øl, det er en god tommelfingerregel.  Det kan være lidt tricky, hvis man skal reducere til en sauce på grund af humlen i øllet.  Derfor bruger jeg overgærede typer uden for meget humle, for eksempel ale.

- IPA-typer er sjove at marinere i. De smager mere af citrus, ingefær eller blomster, og de har parfumerede noter, er gode til at marinere lyse kødstykker med, men ikke til at lave sauce.


 Hvis man er nybegynder udi kunsten at tilsmage maden med øl, så er det vigtigt, at man hele tiden smager på maden under processen. ( og øllet)

- Man styrer så at sige øllet og maden i den rigtige retning ved at smage ofte på retten. Et godt tip er, at du skal orientere dig udad. Der er gode fif at finde derude fra skandinavisk, nordtysk og nordfransk mad.


 øl sammen med ost, hvor øllet skal rydde op under ostebordet. Det synes jeg er overdrevet fedt.

- Det bliver ofte meget fedt, sødt og blommet med det her portvin, der er øl meget mere friskt. Men skal være glad for procenterne, øllet skal være på 8-10 procent, når det er til ostebordet. Øl brygget efter belgiske principper fungerer rigtig godt